Efficiciënt Reclame Maken...

Busy working desk with tablet showing the information of marketing planning

Is reclame op je wagen wel interessant?  Welke meerwaarde kan een autobestickering op je personenwagen, bestelwagen of vrachtwagen zijn?

Interessant om dit even nader te bekijken.

Ik krijg regelmatig de vraag of een belettering wel degelijk een meerwaarde heeft en waarom men niet beter investeert in een advertentie in een regionaal weekblad, …

Om deze reden, beschrijf ik graag enkele noodzakelijk aspecten om de vergelijking te maken.

Bereiken van je klanten…
Enerzijds heb je dus reclame die je kan maken in folders, regionale weekbladen, …   Daarbij is een oplage van bv. 25.000 exemplaren geen effectieve garantie dat 25.000 mensen de reclame opnemen.  Je moet rekening houden dat meer dan 30% van alle huis aan huis reclame van de postbus, rechtstreeks naar de prullenmand gaat.  Hierbij zijn dan nog niet de mensen gerekend die reclame weigeren in hun postbus.

Bij autobelettering bereik je meer mensen.  Overal waar je wagen komt zal je reclame maken!  Je bent dus niet regionaal afhankelijk en bereikt dus meer mensen!  Je bereikt daarbij ook de mensen die reclame weigeren in hun postbus!

En uw concurrenten?
Daarbij adverteer je meestal niet alleen in een weekblad. De kans is groot dat je concurrenten eveneens adverteren in dat weekblad of dat je concurrenten een grotere advertentie of aparte folder in de bussen laten deponeren.
Bij bestickering/belettering van je voertuig is dit uiteraard niet het geval.  Uw wagen = Uw reclame!

Kostprijs van reclame…
Het plaatsen van zo’n advertentie kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s zonder een zekerheid te hebben hoeveel mensen je advertentie gaan lezen.

Autobelettering lees je automatisch, doe zelf maar de test als je in de file staat of met je wagen rond rijdt.  Je hebt nooit de intentie om de reclame op de bestelwagen voor of naast u te lezen, echter in de meeste gevallen doe je het uit automatisme.  Het is daarbij al mogelijk vanaf 50 Euro (excl. BTW)!

Tijdloze reclame?
Huis-aan-huis folders zijn tijdelijke reclames en belanden binnen de week wel in de vuilbak.  Een advertentie die enkele honderden euro’s kost is de binnen de week dus niet meer actief!
Autobelettering: Eens het gekleefd is, een tijdloze reclame.  De reclame blijft actief zolang je de belettering op de wagen laat!  Op basis van een belettering van 100 Euro en levensduur van 5 jaar, kost je belettering maar 0,42 Euro per week, terwijl bij huis-aan-huis advertentie van bv. 100 euro binnen de week de vuilbak in gaat!

Algemeen kan men zeggen dat de Return On Investment (ROI) bij autobelettering zeer efficiënt is in vergelijking met huis-aan-huis verspreidingen van reclame.

Hoe zit dat nu met aftrekbaarheid van reclamekosten?
Een belangrijk aspect om te weten is dat reclame op je auto 100% aftrekbaar zijn en de BTW ook volledig recupereerbaar is voor zelfstandigen.
Opgelet!  Je voertuig voorzien van belettering geeft je geen verhoogde fiscale aftrek voor de autokosten zelf!